Weekendtur i de almektige Rondane.

13 June, 2018 at 08:50

Denne helgen var jeg på fjelltur, det finnes altså ikke noe bedre enn en god tur i fjellet etter ei lang og stressende uke. Jeg startet med å pakke bilen på fredag, tok med meg det nye teltet mitt og yndlingsfiskestaga og dro rett etter jobben.

Jeg bestemte meg for å kjøre til stasjonen her i bygda, og ta toget til Hjerkinn stasjon og leie meg en sykkel. Jeg hadde på en måte avtalt å møte et par av gutta fra jobben rundt Grimsdalshytta på lørdagen, de visste ikke helt når de kom, så da jeg ikke så dem når klokka var 11.00 dro jeg av gårde aleine. Det kan jo være jeg møter på dem uansett tenkte jeg, de hadde tenkt seg til Nedre Dørålseter akkurat som meg.

På sykkel innover fjellene

Det er altså så utrolig befriende å sykle innover fjellene i Rondane, tenk på for 200 år siden, når de ikke hadde noen sykkel og måtte gå? Det er flott å gå her også, ikke misforstå meg, men når man må gå fordi man ikke har noen annen mulighet?

Jeg syklet innover mot Dørålseter, og ca halvveis tok jeg med meg sykkelen inn i skogen og opp til et lite fjellvann jeg vet om der, så jeg kunne fiske litt og se om jeg kunne fange litt middag. Tror ikke jeg kom på rette tidspunktet for jeg fikk ingenting, så det ble nok lapskaus på boks som jeg hadde i sekken til middag. Jeg traff på resten av gutta, de var litt lurere enn meg, de hadde med grillmat som redda dagen!

Fiskelykke!

Vi sykla sammen ned mot Dørålseter og slo leir rett før vi kom ned der, sånn at alt var klart til søndag morgen og vi kunne stå opp tidlig for å reise til det lille vannet rett på nedsiden av der vi sov for å fiske, det ble en kjempesuksess! Jeg fikk 4 fine tryter til å ta med hjem. Den største var på nesten 600 gram! Alle de andre fikk fisk også, det var det jeg visste, det lønnet seg med den litt lange turen før vi kom fram, det var der fisken var.

Da jeg kom hjem igjen med toget, bar det rett hjem å steke fisken og lage hvitløkspoteter. Jeg koker potetene (små poteter) i ca. 10 minutter til de er halvferdige, så setter jeg på stekeovnen på 150 grader. Kutter potetene i båter, hakker hvitløk helt fint, blander god olivenolje (3spiseskjeer) med litt salt, litt pepper, har i potetene og blander alt sammen godt men forsiktig så potetene ikke går i stykker, før jeg setter det i ovnen ca. 15-20 minutter. Pass litt på dem, når de har en fin gylden overflate er de ferdige. Sammen med nystekt fangst og rømme kan det bare bli den perfekte avslutningen på en ellers fantastisk helg!