Sommerferie

20 June, 2018 at 09:34

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og i år lurer jeg på om jeg skal ta en tur opp til Lofoten, siden jeg har noen venner som bor der, og jeg ikke har vært og besøkt dem på flere år. Det er utrolig flott der oppe, og utrolig mye man kan finne på, og så får jeg se vennene mine også, det er jo vinn vinn det?!

Jeg er ikke sikker på om jeg skal ta bilen eller fly. Hvis jeg tar bilen er det en flott tur og jeg får sett mye på veien og kan ta med meg det jeg vil og har plass til i bagasjerommet, men det tar litt av tiden fra ferien generelt. Hvis jeg tar fly er jeg der på en time/halvannen men kan bare få med meg det jeg kan ha i kofferten.

Siden jeg skal bruke alle 3 ukene på samme ferien kan jeg jo tillate meg å bruke litt tid på turen, selv om jeg vil måtte kjøre alene. Hm, jeg er litt i tvil der ja.

Planer for besøket

Jeg tenkte å leie meg ei rorbu noen dager jeg er der oppe også, det ligger noen fine steder i Kabelvåg, ikke så lang unna Svolvær, der kan jeg parkere rett utenfor hvis jeg velger å ta med bilen, men det er bare 5-10 minutter å gå inn til sentrum også, hvis jeg tar fly.

Jeg tenkte å prøve å få med meg utstillingen på Fotobrygga: “Næpskrell og værbitte streker” når jeg er der oppe i alle fall, og så tror jeg jeg kunne tenke meg å leie en kajakk for noen dager og padle litt rundt på egenhånd. Midnattssolen får jeg jo helt gratis med på kjøpet, det er bonus på en måte. Hvis du ikke har vært oppe å se fenomenet med sol 24 timer i døgnet, kan jeg bare anbefale på det sterkeste å ta en tur, for det er en fantastisk opplevelse.

I begynnelsen av august er det vikingefestival også, så hvis jeg planlegger godt kan jeg få med meg den, den ser i alle fall interessant ut. Jeg må få bestemt meg om hvordan jeg skal komme med dit, men til Lofoten skal jeg i alle fall i sommer, det er helt sikkert.

God Sommer folkens, kanskje vi sees i Nord?