Fisketur

10 September, 2018 at 09:34

Har vatt en aldeles fantastisk dag folkens, har vært ute og fisket hele dagen. Jeg gikk innover mot Smedmassivet og Bergedalstjønnin, og litt lenger innover, til noen småvann jeg vet om der. Helt stille og rolig var det, det var kun meg som var rundt der i dag tror jeg, for jeg hverken så eller hørte noen. Og fisken beit i dag også, jeg liker godt å fiske med mark på denne tiden av året, det er liksom mest autentisk. Jeg liker å fiske med flue også altså, ikke misforstå meg, men det å fiske med mark har jeg gjort siden jeg var liten sammen med bestefar.

Fangst

Jeg fikk masse fisk i dag, 4 fjellørret på 450-800 gram, og 7 fine tryter på mellom 250 og 400 gram. Jeg brukte jo det meste av dagen på det, men for en strålende måte å tilbringe en fridag på! Været var helt perfekt, solskinn med en bite liten bris så det ikke ble for varmt. Man føler faktisk man har utrettet noe etter en dag som denne i fjellheimen, jeg skulle ønske jeg hadde tatt fri i morgen også så jeg kunne blitt her i natt. Man føler seg så fri til sinns når man gar rundt på viddene her, hvor det eneste man ser er fjell og natur, og man glemmer alt om hverdag med internett og stress, her er det som om man bare blir i ett med naturen.

Kos med bål, kaffe og lunsj

Kaffelars var selvfølgelig med han også som vanlig, det finnes ikke bedre kaffe enn den som er laget på ferskt rennende fjellvann over bålet. Grilla de 3 minste trytene til Lunsj også forresten, ingenting er bedre en selvfanget mat.

Turen hjem tok noen timer, men det er verdt det, uten tvil. Tenkte kanskje på å komme opp her igjen neste uke, da har jeg to fridager etter hverandre, jeg kan ta med meg teltet eller ta inn på en av setrene rundt om i området. Det finnes mange små vann med gode fiskemuligheter, synd man ikke kan være alle steder på en gang, på en annen måte blir man aldri lei, for det er alltid et nytt sted å besøke.

Hjemme igjen

Nå når jeg skriver dette har jeg kommet hjem igjen, nå har jeg akkurat til å skru på PCen litt, kanskje jeg finner en pokerturnering jeg kan være med på?