Vinteraktiviteter i Rondane

5 December, 2018 at 09:41

Tenk deg en kald og solfylt vinterdag, solen skinner på fjelltoppene, himmelen er nydelig rosa og snøkrystallene danser. Da er man klar for aktiviteter for store og små. Legg vinterferien til Rondane og la barna ake og ha det morro i snøen, prøv airboard eller isjuving, eller utforske områdene rundt Nasjonalparken. Det er alltid kilometer på kilometer med oppkjørte løyper for langrenn, slalåm, snowboard osv., man kan også drive med aking eller sledekjøring med hund eller hest. Jeg tør påstå at alle, absolutt alle, kan finne noe de liker å gjøre her opp på vinteren, om det så bare er å sitt foran peisen med ei god bok og noe godt i glasset.

Vinter på Høvringen er bare en liten smakebit på hva områdene her har å tilby

Vinterstid er det 150 kilometer med oppkjørte langrennsløyper, der de fleste går i høyfjellet med spektakulær utsikt til Rondane. Du kan også ta beltebilen inn til Smuksjøseter og gå tilbake, eller gå videre til Peer Gynt hytta. Beltebilen på Høvringen er et kjent landemerke og fortsatt går den i rute mellom Høvringen og Smuksjøseter og frakter skiturister til fjells, slik den har gjort hver vinter siden begynnelsen på 1940-tallet.

Rett utenfor døra til de mange stuene på Høvringen går det skiløyper. Det er en av grunnene til at fjellturister fra hele Europa reiser til Høvringen i vinter- og påskeferien for å gå på ski, kombinert med god overnatting og tradisjonsrik mat. Med relativt lav afterski-faktor og høy andel frisk fjelluft, er Høvringen et yndet reisemål for familier som har barn, med fjell, friluftsliv, komfortabel overnatting og god mat i fokus i stedet for fest og fart. Fest og fart finner man nok av på høyfjellshotellene her, hvis det er det man er ute etter!

Hest og slede

Kvebergsøya Gard arrangerer for eksempel sledetur på dagtid med kafferast, kanefart på kveldstid med mat ved Kvebergsøya, og tur med hest og slede til skogs for å hente ved hvis man skulle få lyst til å være med på en sledetur i snøen. Rett og slett må man bare oppleve det selv, Norge og Rondane har så mye flott å by på, vi har turister fra hele verden som kommer hit og nyter det, men vi glemmer å reise på ferie i vårt eget land. Man kan like godt reise opp hit og områdene rundt om vinteren, man behøver ikke dra til Alpene for å oppleve fantastisk vinternatur!